Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 6.4 Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-30-2020, 11:09 AM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 5,739
Default Constant regen

Tossed a new depeeeff on a truck along with a new diff psi sensor. I can't get the truck to leave for more than a week. It's almost always regenning. All the pressures look great but for some reason I can never get the pid to read clean, it's always loaded or part loaded...
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United
  #2  
Old 01-30-2020, 11:12 AM
Black AOD's Avatar
Black AOD Black AOD is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Aug 2014
Location: Ohio
Posts: 3,149
Default

Get rid of it. lol
__________________
08' F350 6.4L EC/LB FX4 - long gone.

2017 F350 CCLB 6.7 SRW Platinum - WDI Built 6R, Exergy 10mm CP4, FASS 140gph, Taterbilt 6367 VGT, OUO & KING Suspension
  #3  
Old 01-30-2020, 04:31 PM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 5,739
Default

Entire ride home, 15 miles truck was in regen. First 2 blocks blue/white smoke. After that, nothing. Regen read active and egts confirmed it was indeed regenning. Depeef psi reading 0.17 to 1.7 psi
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United

Last edited by CTC DEEZUL; 01-30-2020 at 04:51 PM.
  #4  
Old 01-30-2020, 04:36 PM
sootie's Avatar
sootie sootie is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 11,606
Default

Stupid question but there wasnt oil in the downpipe was there?
  #5  
Old 01-30-2020, 04:51 PM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 5,739
Default

All dry. Maybe something new popped up but, crankcase level has been fine
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United
  #6  
Old 01-30-2020, 05:17 PM
79jasper's Avatar
79jasper 79jasper is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Feb 2012
Location: skiatook, Oklahoma
Posts: 2,574
Default

I've seen something about resetting the adaptive tables with ids. Could possibly need a reflash.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk
__________________
2003 F250 KR SCSB FX4
Depleted, studded, airdog (which isn't currently hooked up), fass regulated return, airaide, 4 inch straight pipe with mbrp muffler(so on to go), glowchit pyro, fuel, boost, and trans temp. (Of course don't work lol) Hercules terra track A/T2 315/70/17.
2013 Honda pilot Touring
http://badges.fuelly.com/images/sig-us/778639.png
http://badges.fuelly.com/images/sig-us/776628.png
  #7  
Old 01-30-2020, 07:31 PM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 5,739
Default

Everything wiped clean and reset when I put filter on and last week I reset it again.
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United
  #8  
Old 01-30-2020, 09:06 PM
6.0 Tech's Avatar
6.0 Tech 6.0 Tech is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Sep 2015
Location: Mesa, AZ
Posts: 2,948
Default

Did you put a cat on it too? Seen a lot where it wont light off and get the deepeef hot enough to actually burn off

Sent from my VS988 using Tapatalk
__________________
04 cclb IDP and TSD tunes, KC Stage 2 hi pressure, S476 atmosphere, Odawg Stage 2 ported intake, RCD Stage 1 cam, RCD lifters and pushrods, RCD 120# valve springs, ARP 625s, o ringed heads, Warren 7mm 250/100 hybrids, Strictly bowl dereete regulated return, Air Dog 2 4g, Snow stage 2 water/meth
  #9  
Old 01-30-2020, 10:12 PM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 5,739
Default

Oh she's over 1k. shes cooking
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United
  #10  
Old 01-31-2020, 06:48 AM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 5,739
Default

Regen the entire way into work. Face pressure was 0.19 to 3.5 cruising to wot. Regen started as soon as engine got to temp, status read loaded.

Egt temps coordinated with typical regen, 750-1100-800.

Slight blue smoke only after resting at stop lights upon take off.

Got to work, tossed it in park, regen went inactive. Pushed a manual regen, it's doing it now, no smoke.

Will report back but I bet it'll read loaded when done and I'll bet the counter doesn't reset.
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:31 PM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd