Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 7.3 Tech

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-12-2020, 09:43 PM
10shots 10shots is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 27
Default Frustrated with Transmission rebuild , Help

, Iíve rebuilt this transmission once before and didnít have any problems , so 2 weeks ago I decided to freshen it up , after tear down, the intermediate and overdrive clutches had a some hot spots but nothing major wrong . I replaced those and checked all others . I got ready to put the pump back in a decided to change the bushing , I screwed up as I was working in my dim lighted shop , I knocked the bushing out the wrong way and busted that lip off the bushing stop or what ever itís called , so I had a spare pump and robbed that outer half , I also changed the stator tube , I made sure it was a 4R100 stator tube pump half but for gas burner ! , I bought a new converter from the Ford Dealer Also , now the trans had soft shifts , so I pulled it again , OD clutched burned , I thought there was a problem with the pump from changing the half and stator tube , I once again replaced clutches and bought a new reman pump , this is when I put the one way clutch in backwards , I got that fixed and now the trans still has soft shifts , OD is the worse slide bang from feels like low pressure , so I replaced the solenoid pack , same issue .
So Iím wondering if the converter could be the problem even though itís new , or is that even possible., any help on this would be greatly appreciated.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:28 PM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd