Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 7.3 Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-12-2018, 09:18 PM
Diversifiedtint Diversifiedtint is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 10
Default 4r100 won't put power to the ground

Like the title says, power just isn't getting down to the ground. New valve body and new triple disc convert. Trans rebuilt less than 10k. If I do a 3/4 throttle pull in a lower rpm she's fine and puts you back in the seat but if you give 100% throttle it feels as if the trans is slipping. It moves, just doesn't move as fast as half throttle. My TS screen shows my TC duty cycle to be 100 when locked, will go to about 30 or 60 when full throttle is appled. Solenoid, converter, trans? It's killing me. I have videos. If I could figure out how to upload I would and it would be very apparent
  #2  
Old 09-12-2018, 09:42 PM
DieselDC's Avatar
DieselDC DieselDC is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 351
Default

Hmmm can’t be solenoids unless you have multiple failures...

You don’t have wiring issues so can’t be that.

Sounds like pressure issues to me - either in higher rpm you’re not producing enough hydraulic pressure to sustain mechanical coupling? Vb springs, valves, pistons stuck or broken can do it too!



—————signature—————
~Don’t overthink something simple~
...:uptight people suck:...
  #3  
Old 09-13-2018, 05:23 AM
Diversifiedtint Diversifiedtint is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 10
Default

And that the part that baffles me. I have a new Diesel site valve body. I keep questioning my TC and my solenoids. By I am, by no means, a trans expert.
  #4  
Old 09-13-2018, 06:22 AM
DieselDC's Avatar
DieselDC DieselDC is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 351
Default

Either tc or trans. Can’t be solenoid pack. All it does is shift and tc lockup etc and won’t cause the problems listed above.




—————signature—————
~Don’t overthink something simple~
...:uptight people suck:...
  #5  
Old 09-13-2018, 10:02 AM
threegenpowerstroke98 threegenpowerstroke98 is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: May 2015
Location: Boonies, Manitoba, Canada
Posts: 233
Default

Might come off as arrogant, but did you get new tunes after building the transmission and adding valve body and torque converter?
__________________
01 ccsb lariat, custom straight pipes, php tunes, edge cts II dead but not forgotten
11 ecsb xlt, 325/60r20s, 20x10 pro-comp rims, mpd budget t4, sxe 364.5, H&S intercooler pipes, G3arhead tuning, five inch flo-pro to 6 inch tip, minimaxx, 514rwhp, 908 ib/t torque on bald tires
  #6  
Old 09-13-2018, 10:07 AM
Diversifiedtint Diversifiedtint is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 10
Default

I had the trans and torque done first, built for high hp "full drag rebuild" then did 3/2s and 472. Tuned accordingly. It's done this since the bigger mods. Had an issue with one injector and then some pushrods from the get go. Got everything back running correctly but now the trans issue is VERY apparent.
  #7  
Old 09-13-2018, 07:02 PM
mandkole's Avatar
mandkole mandkole is online now
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2012
Location: Northwest
Posts: 2,220
Default

Is the shifter light blinking? Pull the codes. TC, pressure leak, TCC valve, etc
__________________
2000 F250 CCSB GT4294R, 250/100s, Dahl/Fuelab, BTS, PHP tuning, stock 17* pump
1994 F250 SCLB
(sold)
1997 F250 CCSB 2wd (sold)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:27 AM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd