Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 2017+ 6.7 Aluminum Super Duty

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-14-2020, 01:01 PM
CentralWest CentralWest is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 1
Default 2020 6.7 Problems

Howdy, this is my first time posting on this website or any Forum for that matter. I have had a good number of problems so far with my 2020 Powerstroke and I have had a hell of a time finding anything on the internet regarding problems with them so far. I have a 2020 F-350 Super Duty, Platinum, crew Cab, Short box. My Truck has 9,000 miles on it and I purchased it on June 6th of 2020 with ~140 miles on it. The truck has spent two weeks at my local dealership getting looked at/worked on, I've gotten little in the way of answers.
1. I have had 3 cameras replaced, my bed camera still does not work despite being replaced.

2. My memory Seats don't return to their positions when i start the vehicle, despite having that setting enabled in the menu.

3. Occasionally i will get a warning on my dash for my traction control needing servicing, it will disable my drive modes (tow haul,eco,snow,sand,etc), and then just light up my dash.

4. This one might not be a problem but its getting cold up North here and even after leaving the truck outside in 25-30 degree Fahrenheit weather i don't see that the Glow plugs are kicking in?

5. This is the latest and greatest, which has resulted in me dropping the truck off at my local dealer this morning. I spent about 8 hours yesterday pulling my 40' goose neck trailer with 5 empty water totes, a empty 2,000 gallon water tank, a empty 1,000 gallon propane tank, and a industrial Air Compressor, ~13,000#. I drove 65 MPH, my oil temp never went over 220, and my transmission temp stuck around that 204-212. My ford Diesel tech says this is perfectly normal , i feel as though its a bit warm because my 2016 rarely went over 200, but who am I to say. When I got back to town, i went to a gas station with my trailer to fill up with fuel, and stopped at my shop. going through town I felt as though the Truck was lugging/working a little bit harder than it was earlier. When I arrived at my home, I swung into my yard with the intentions of backing my trailer into its usual spot, at first the truck would push the trailer if i gave it a lot of throttle, but it wasn't able to make any boost and sounded not quite right, then it just wouldn't move in reverse at all anymore, tranny temp was still only 212 degrees. I dropped my trailer right where it sat, pulled up to my garage (Drive still worked fine), hooked my snap-on Diagnostic tool up to it, and only found two codes, one for the steering wheel column, and another for the ambient Lighting. I reset the codes, turned the truck off, and when i turned it back on reverse felt fine. As far as I can tell everything was working normally this morning on the way to the dealership, but they still haven't gotten back to me. I fear they will simply do a look around, and hand the thing back to me only to have it happen again.

This has been my experience with my 2020 Superduty so far, I love the truck, and will keep it for sure if we can get this issues ironed out. I simply haven't seen much about these things on the internet so hopefully if anyone else has these problems they can find my post. I will continue to update with any information I learn about these issues. If anyone who reads this would like to brainstorm or ask any questions, feel free.

My Father bought a 2020 f-350 lariat dually with a 6.7 powerstroke and he keeps getting check engine lights with glow plug module codes as well.
  #2  
Old 09-14-2020, 05:13 PM
dmd's Avatar
dmd dmd is offline
Lieutenant
Member's Gallery
 
Join Date: Jul 2011
Location: Denton, TX
Posts: 696
Default

It sucks, but this is a dealer problem now. That is why you have a warranty. Document everything in case they have to buy it back.

If it is 25 out and it starts, the GPs are working
__________________
2k, F350 SuperCruzer, 7.3L Diesel, Auto trans, 4x4, GH Tunes w/160/30s, S&B cold air intake, 4-inch turbo-back exhaust, Garrett 38r, Adrenaline HPOP, BTS Transmission w/6.0 cooler, Swamps IDM(broke, back to stock), AIC, in-tank and pre-pump mod, Heater valve mod, X-car sound panel mod
  #3  
Old 09-14-2020, 05:13 PM
dmd's Avatar
dmd dmd is offline
Lieutenant
Member's Gallery
 
Join Date: Jul 2011
Location: Denton, TX
Posts: 696
Default

It sucks, but this is a dealer problem now. That is why you have a warranty. Document everything in case they have to buy it back.

If it is 25 out and it starts, the GPs are working
__________________
2k, F350 SuperCruzer, 7.3L Diesel, Auto trans, 4x4, GH Tunes w/160/30s, S&B cold air intake, 4-inch turbo-back exhaust, Garrett 38r, Adrenaline HPOP, BTS Transmission w/6.0 cooler, Swamps IDM(broke, back to stock), AIC, in-tank and pre-pump mod, Heater valve mod, X-car sound panel mod
  #4  
Old 09-14-2020, 05:44 PM
blackie375's Avatar
blackie375 blackie375 is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 35
Default

friend of mine has issues with a new Duramax thats been at the dealer for 30 days. Has not even had first oil change yet.
shame as much as these new trucks cost.
  #5  
Old 09-14-2020, 11:14 PM
superpsd's Avatar
superpsd superpsd is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2014
Location: Enumclaw WA
Posts: 1,896
Default

From following the 2020s they seem to actually mbe pretty reliable so far. There are already a few 2020s with 80K with no major issue. I've only got 10K on mine. I would like Ford to dial in the 10R140 TCM calibrations. There are some complaints there. The new 7.3 gad guys are seeing more problems than the 6.7 guys as far as I've been following. The only issues I've had are TCM issue. I had a November truck which was covered under a TSB for the revised TCM software flash. That took care of a lot of funky issues but the shifting could use more work. As far as transmission temperatures these do run warmer that is normal as that is a common question that 2020 owners raise. The 10R140 has a special type of fluid that is said to be good for the life of the transmission.
__________________
2020 F450 STX CCLB 4x4
1997 F250 TVS Supercharged, S369, R&D IDI T4 mount, my 350/200s, Honey Badger SR, my tuning, bmw m3 seats, RSK TTB, Toyo M/T
1948 GMC pickup Detroit 453T
1951 Mack A51T
1916 Federal 1 1/2 Ton

Last edited by superpsd; 09-14-2020 at 11:19 PM.
  #6  
Old 09-15-2020, 10:03 AM
sootie's Avatar
sootie sootie is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 11,632
Default

the low reverse gear is horrible
  #7  
Old 09-15-2020, 04:28 PM
Petro's Avatar
Petro Petro is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Location: Lincoln Nebraska
Posts: 1,079
Default

Quote:
Originally Posted by dmd View Post
It sucks, but this is a dealer problem now. That is why you have a warranty. Document everything in case they have to buy it back.

If it is 25 out and it starts, the GPs are working


Its a common rail, not a 7.3. Guarantee you can completely disable the glow plugs and it'll pop right off at 0 without a single hiccup.
__________________
08 F250 CCSB 4x4 6.4 5r110 140k - Tunes, Diet, etc
94.5 F350 CCLB Dually 4x4 7.3 PSD ZF5, 370k - 180/30's, Tunes, etc
06 F350 CCSB 4x4 6.Blow ZF6, 220k - Injectors, Turbo, Fass, currently in pieces
Pulling Truck
05 F250 CCSB 4x4 6.Blow 5r110, 230k - Hybrid 250/100's, S369, RR, Fass
  #8  
Old 09-15-2020, 09:53 PM
Lt.Dan's Avatar
Lt.Dan Lt.Dan is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Dec 2015
Location: Visalia, CA
Posts: 370
Default

Then why have glow plugs?

Serious question, no sarcasm.
__________________
1996 Cali F350 SRW CCFB, 7.3/E4OD, 2wd SAS w/ 386,000 miles, rebuilt at 352,250.
  #9  
Old 09-16-2020, 10:19 AM
ckrueg's Avatar
ckrueg ckrueg is offline
Lieutenant
Member's Gallery
 
Join Date: Sep 2013
Location: Belding MI
Posts: 849
Default

Quote:
Originally Posted by Petro View Post
[/B]

Its a common rail, not a 7.3. Guarantee you can completely disable the glow plugs and it'll pop right off at 0 without a single hiccup.
Not true, my on my 16 I stupidly forgot to wait for the GPs and starting at 25, it was not happy. It started but sounded like a 7.3 with bad injectors.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk
  #10  
Old 09-16-2020, 01:02 PM
superpsd's Avatar
superpsd superpsd is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2014
Location: Enumclaw WA
Posts: 1,896
Default

Quote:
Originally Posted by Lt.Dan View Post
Then why have glow plugs?

Serious question, no sarcasm.
Cold start Emmissions.
__________________
2020 F450 STX CCLB 4x4
1997 F250 TVS Supercharged, S369, R&D IDI T4 mount, my 350/200s, Honey Badger SR, my tuning, bmw m3 seats, RSK TTB, Toyo M/T
1948 GMC pickup Detroit 453T
1951 Mack A51T
1916 Federal 1 1/2 Ton
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 04:56 PM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd