Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 7.3 Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-07-2019, 04:28 PM
13fist 13fist is offline
Corporal
Member's Gallery
 
Join Date: Dec 2018
Location: VA
Posts: 54
Default Strange Hydra problem?

Random issue out of nowhere. Got a couple things from the store and when I came back out, the truck wouldn't start. Cranked strong, but injectors weren't firing.
Checked everything over and was about to swap in a fresh cps when I noticed my Hydra was on 00. Flipped it back to a setting with a tune and she lit right up.
1. is high idle
2. is daily driver
3. is the hot tune
00. ?? that would be stock as I understand it, but she just cranks, no start.
My pcm is still split shot. I was under the impression that it would start, just run like crap with single shot injectors. Until now I've never tried it.

What bothers me is how the hydra changed settings on its own. I'm starting my trek to sunny Montana Wednesday, now is not the time to be having issues. So a lil bit of panic.
I've picked over everything. Connections are all good. No shorts anywhere.
Ideas?
  #2  
Old 10-08-2019, 07:17 AM
fastersteve fastersteve is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 129
Default

Hmmm.
On mine 00 is default no-start.

Strange that it switched by itself
__________________
2001 Excursion LTD
AIS, 4" MBRP, SRP 1.1, ******** Tunes, HD4R100, 38R with a Turbomaster. Bigger injectors on the way
Family race car hauler
  #3  
Old 10-08-2019, 10:37 AM
dsberman94's Avatar
dsberman94 dsberman94 is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Oct 2013
Location: Pennsylvania
Posts: 10,816
Default

00 is bypass to stock. No start is at the very other end of the numbers.
__________________
02 F250 7.3 Crew Cab Short Bed Lariat
PHP Hydra, Ge4rhead tunes, Edge insight CTS monitor
Mild Trans Build, Dual disc TC
GTP38R, T500, PIS 175/80s in the engine. waiting to see rods one day

Turned 200k miles 1/18/2015
  #4  
Old 10-09-2019, 09:22 AM
fastersteve fastersteve is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 129
Default

My bad, I've only used it a couple of times over the years.
__________________
2001 Excursion LTD
AIS, 4" MBRP, SRP 1.1, ******** Tunes, HD4R100, 38R with a Turbomaster. Bigger injectors on the way
Family race car hauler
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:02 AM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd