Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 7.3 Aftermarket

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-06-2019, 09:52 PM
13fist 13fist is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Dec 2018
Location: VA
Posts: 28
Default boot lock/retainer thingamajig

I've been loving the 369sxe for about 9 months now but the boots just don't stay on. If roll on the power gently things stay together a little longer, but anything slightly aggressive and boom.
getting a bit unfun with the cleaning and re-clamping.
what I can't get my head around is the price tag on the few options I'm aware of like the bd boot lock, or traditional Wiggins setup.
So any ideas, suggestions?

Thanks!

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
  #2  
Old 01-06-2019, 09:59 PM
6.0 Tech's Avatar
6.0 Tech 6.0 Tech is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Sep 2015
Location: Mesa, AZ
Posts: 2,750
Default

I'm running the bd boot lock coming off my hi pressure outlet. The price is hard to swallow, but a broken fiberglass hood wouldve been a lot harder to swallow... Dunno if they will work for you or not, but maybe try the bd boots/clamps? They work bad ass on the 6.0s, their clamps are nice as they will hold the torque from a 3/8 impact on them to really grab in the boot and make it hold. I am only running 2 non bd boots on my set up, and with big injectors I was holding 70-75 ish psi. The only boots ive had privlems with are the non bd ones so far. I am also only running 1 non bd clamp, on the inlet to the hi pressure.

Sent from my VS988 using Tapatalk
__________________
04 cclb IDP and TSD tunes, KC Stage 2 hi pressure, S476 atmosphere, Odawg Stage 2 ported intake, RCD Stage 1 cam, RCD lifters and pushrods, RCD 120# valve springs, ARP 625s, o ringed heads, Warren 7mm 250/100 hybrids, Strictly bowl dereete regulated return, Air Dog 2 4g, Snow stage 2 water/meth
  #3  
Old 01-06-2019, 10:26 PM
5 oh's Avatar
5 oh 5 oh is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Jul 2015
Location: Shelton,CT
Posts: 117
Default

What kind of clamps are you running? Hose clamps arenít gonna cut it, I have regular band clamps with 3/8 nut that get tightened with a 3/8 impact. I have a 369 as well and never had a boot blow off.
__________________
1996 F350ó S369SXE, 238/100, SRP 1.1, E-Fuel.....
  #4  
Old 01-06-2019, 10:42 PM
13fist 13fist is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Dec 2018
Location: VA
Posts: 28
Default

I'm using good tbolt clamps, impact and all that. They can't get any tighter. going to try fresh boots and see.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
  #5  
Old 01-07-2019, 12:10 AM
gnxtc2's Avatar
gnxtc2 gnxtc2 is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bergen County, NJ USA
Posts: 2,160
Default

Clean the boots real good and spray them with hair spray upon installation.

Billy T.
gnxtc2@aol.com
__________________
'97 Black F250HD SC, 3.55s, Punisher Trans, PI Converter, Dana 60 RSK w/ V & C SD springs, PIS 175/80s, T500, Cale's tunes, 910s, Smith Bros, ARPs, Fluidampr, IC, E-Fuel, 3" Plenums, CJC Traction blocks, HFHV IDM, T4/BASB, Horton, 268K
- 2016 F350 DRW Ultimate (stock for now )
- 1987 Buick Grand National (Staged)
- 2004 Mercury Marauder
- 1993 Geo Prizm (beater)
  #6  
Old 01-07-2019, 12:30 PM
mandkole's Avatar
mandkole mandkole is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2012
Location: Northwest
Posts: 2,274
Default

^^whs ó clean very good and also make sure everything is in excellent alignment. I had pics of my simple tether setup but canít find. Theyíve been there for 10 yrs now.
__________________
2000 F250 CCSB GT4294R, 250/100s, Dahl/Fuelab, BTS, PHP tuning, stock 17* pump
1994 F250 SCLB
(sold)
1997 F250 CCSB 2wd (sold)
  #7  
Old 01-11-2019, 07:12 AM
TMCCOY's Avatar
TMCCOY TMCCOY is offline
Corporal
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2016
Location: Utah
Posts: 92
Default

I had some small beads welded to the ends of the passenger side CAC tube that give the clamp a placed to seat against.

Dieselsite also offers locking rings:

https://www.dieselsite.com/dieselsit...boosthose.aspx
__________________
L99 CC SWB, 7.3, 4WD, 285/65-18, 3.73, Auto.

S366 SXE, PIS 175/80, T500, RR billet plenums, Fluidampr, Melling LPOP, 910 springs, S&B Intake kit, PHP Hydra, CNC HPOP & Quad fuel feed, 6.0 cooler, Built trans & Billet converter, Warn hubs, TrueTrac, PMF traction bars, Flo-Pro 4" exhaust, H&H tank mod.
.
  #8  
Old 01-13-2019, 09:18 PM
13fist 13fist is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Dec 2018
Location: VA
Posts: 28
Default

I think I've got it figured out. Caught it mid way to letting go.



It appears as that as the boot swells under pressure, it pushes the clamp off.
If everything hadn't been covered in a sheet of ice and misery, I'd have dug into it more. Both the boots and the clamps were thoroughly degreased and it still works it way off. It can be either side, just right now it's happening on the driverside.
Couple thoughts as I wait for fresh boots and clamps to arrive. The IDP Y-pipe is a fairly short radius, bridging across the valley, so I initially suspected out of roundness could be a likely contributor. It's also been mentioned to me that the billet plenums I have don't agree with T4's. Then I saw it mentioned on riffraff's site they have a new version that works better with T4 intakes, so that might be an actual thing. I didn't believe it until then.

Feel better that I've got a direction to work on sorting it out.
  #9  
Old 01-17-2019, 08:51 PM
mandkole's Avatar
mandkole mandkole is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2012
Location: Northwest
Posts: 2,274
Default

Hereís the tether Iíve got going.. pic not the greatest but you get the idea. Seen 50+ and no issues
Attached Images
File Type: jpg 15AB6EE5-03E3-4EB1-AABD-2FE42F316C0B.jpg (9.3 KB, 46 views)
__________________
2000 F250 CCSB GT4294R, 250/100s, Dahl/Fuelab, BTS, PHP tuning, stock 17* pump
1994 F250 SCLB
(sold)
1997 F250 CCSB 2wd (sold)
  #10  
Old 01-17-2019, 10:25 PM
13fist 13fist is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Dec 2018
Location: VA
Posts: 28
Default

Yeah that is a good idea. I've been poking around the hardware isles trying to come up with something along those lines. I'm thinking for the Y I'll fab a bracket similar to what comes with the afe bladerunner thing. Either way, looks like I'll have to dust off the tig to put something on the tubes.
All the work I've put into her and haven't upgraded the boost gauge yet, Mine stops at 40.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:54 PM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd