Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 6.0 Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 06-13-2018, 09:24 PM
6.0 Tech's Avatar
6.0 Tech 6.0 Tech is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Sep 2015
Location: Mesa, AZ
Posts: 2,566
Default

I have seen a couple times with cam sensors wher the bottom o ring will get cut and the sensor will swell and hit the cam, never seen it with a crank sensor, but hell anything is possible. Im guessing you probably still have that piece in there and its ****ing with your signal.
__________________
04 cclb IDP and TSD tunes, KC Stage 2 hi pressure, S476 atmosphere, Odawg Stage 2 ported intake, RCD Stage 1 cam, RCD lifters and pushrods, RCD 120# valve springs, ARP 625s, o ringed heads, Warren 7mm 250/100 hybrids, Strictly bowl dereete regulated return, Air Dog 2 4g, Snow stage 2 water/meth
  #22  
Old 06-13-2018, 09:30 PM
6speedsd's Avatar
6speedsd 6speedsd is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: Olive Branch, MS
Posts: 3,324
Default

Shouldn’t that little piece have fallen on down somewhere? Or can it not go anywhere?


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
2005 F350 2wd CC DRW Lariat

Diamond Eye 5" straight piped
155/30's
KC Stage 1.5
WPE RR and Uppipes
  #23  
Old 06-13-2018, 09:33 PM
6.0 Tech's Avatar
6.0 Tech 6.0 Tech is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Sep 2015
Location: Mesa, AZ
Posts: 2,566
Default

It could have fallen to the pan, or got stuck in the hole for the sensor, or jammed between the tone wheel and block or sensor.
__________________
04 cclb IDP and TSD tunes, KC Stage 2 hi pressure, S476 atmosphere, Odawg Stage 2 ported intake, RCD Stage 1 cam, RCD lifters and pushrods, RCD 120# valve springs, ARP 625s, o ringed heads, Warren 7mm 250/100 hybrids, Strictly bowl dereete regulated return, Air Dog 2 4g, Snow stage 2 water/meth
  #24  
Old 06-14-2018, 07:43 AM
6speedsd's Avatar
6speedsd 6speedsd is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: Olive Branch, MS
Posts: 3,324
Default

It's still something to do with the cam sensor. Still getting no cam/crank sync (but it starts and runs), I can hold rpms around 1500ish, and its showing rpms going from 800-1500. Everything else seems to work as it should now...have ficm sync, ipr is opening and closing. I'm getting a bore scope today or tomorrow and I'll pull the sensor and have a look see inside.

Is that connector available to buy anywhere? Crank sensor connector....

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
__________________
2005 F350 2wd CC DRW Lariat

Diamond Eye 5" straight piped
155/30's
KC Stage 1.5
WPE RR and Uppipes
  #25  
Old 06-14-2018, 08:40 AM
bismic bismic is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 151
Default

3U2Z-14S411-CGC I believe

Some people say WPT-231 is an alternate number (I haven't confirmed it).

Remember it is a shielded circuit.
__________________
Lots of good stuff

Last edited by bismic; 06-14-2018 at 08:44 AM.
  #26  
Old 06-14-2018, 09:25 AM
bismic bismic is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 151
Default

Rock Auto has the part listed as 3U2Z-14S411-ATA.

Since it isn't crazy expensive, the dealership parts counter is the best place to go.
__________________
Lots of good stuff
  #27  
Old 06-14-2018, 10:02 AM
6speedsd's Avatar
6speedsd 6speedsd is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: Olive Branch, MS
Posts: 3,324
Default

Thank you. I'll see if our local stealers have one in stock. It'll be $50 probably....our dealers price gouge big time. If I can't find anything wrong inside, I'll replace the connector.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
__________________
2005 F350 2wd CC DRW Lariat

Diamond Eye 5" straight piped
155/30's
KC Stage 1.5
WPE RR and Uppipes
  #28  
Old 06-18-2018, 07:06 PM
6speedsd's Avatar
6speedsd 6speedsd is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: Olive Branch, MS
Posts: 3,324
Default

Ok...another 6.0 mystery. Truck hasn’t been cranked since I replaced the sensor last week. I haven’t had a chance to fool with it since. My dad called a bit ago and said he went out and cranked it just “to see what would happen”. Said it fired and went dead several times as it always does in the mornings...has for a couple years now and I haven’t figured that one one yet... but it finally fired over and ran rough like before, missing and smoking like crazy. Said he slowly brought the rpms up a few times, and it “just cleared up”. Thing is sitting there idling like a new one. All I can figure is the piece that broke off unlodged itself and stopped disturbing the signal. Going to run it tomorrow and see what happens.


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
2005 F350 2wd CC DRW Lariat

Diamond Eye 5" straight piped
155/30's
KC Stage 1.5
WPE RR and Uppipes
  #29  
Old 06-19-2018, 06:21 AM
8WR_ZJ 8WR_ZJ is offline
Lieutenant
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 658
Default

That's kinda crazy crazy but hopefully that's all it was though. Might have dodged a bullet.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
__________________
2015 F-350 CCLB 4WD, S&B, GH SOTF, 4" FLOPRO, FUN SWITCH.
  #30  
Old 06-19-2018, 12:06 PM
6speedsd's Avatar
6speedsd 6speedsd is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: Olive Branch, MS
Posts: 3,324
Default

Been running all morning and hasn't missed a lick. Better than it has in a long time actually.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
__________________
2005 F350 2wd CC DRW Lariat

Diamond Eye 5" straight piped
155/30's
KC Stage 1.5
WPE RR and Uppipes
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:45 AM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd