Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 7.3 Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 02-16-2018, 07:11 AM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 4,907
Default

Yea I'm not super worried about that voltage. But if there is a bad wire, than it's definitely not liking that low if voltage
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United
  #42  
Old 02-16-2018, 12:34 PM
lincolnlocker's Avatar
lincolnlocker lincolnlocker is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Location: central michigan
Posts: 24,406
Default

Quote:
Originally Posted by gnxtc2 View Post
My truck gets down to 10.9-11.1 volts in the dead of winter with the glow plugs on and the truck cranks and starts no problem.

Billy T.
gnxtc2@aol.com
Pcm requires 10.5v to fire the injectors. Either get another truck on it with jumper cables or a battery charger with it set on jump start. How old are the batteries in the truck?
Quote:
Originally Posted by CTC DEEZUL View Post
Yea I'm not super worried about that voltage. But if there is a bad wire, than it's definitely not liking that low if voltage
I definitely would be worried.

live life full throttle
__________________
00,f350,4x4,cc,drw, under the knife
01 rclb zf6,4x4,srw,ts tunes,bfaf,4"exhaust, 3800lb dd clutch
12,f350,4x4,cclb,srw, rudys/punch it d3lete tunes, donaldson bfaf.
god bless america and the farmer who feeds your fat ass
  #43  
Old 02-20-2018, 05:03 PM
gnxtc2's Avatar
gnxtc2 gnxtc2 is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bergen County, NJ USA
Posts: 2,088
Default

Fixed

The lower 5 pins on the PCM were corroded. Cleaned up the pins/sockets, got a PW reading and the motor started.



Billy T.
gnxtc2@aol.com
__________________
'97 Black F250HD SC, 3.55s, Punisher Trans, PI Converter, Dana 60 RSK w/ V & C SD springs, PIS 175/80s, T500, Cale's tunes, 910s, Smith Bros, ARPs, Fluidampr, IC, E-Fuel, 3" Plenums, CJC Traction blocks, HFHV IDM, T4/BASB, Horton, 268K
- 2016 F350 DRW Ultimate (stock for now )
- 1987 Buick Grand National (Staged)
- 2004 Mercury Marauder
- 1993 Geo Prizm (beater)
  #44  
Old 02-20-2018, 06:01 PM
mandkole's Avatar
mandkole mandkole is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2012
Location: Northwest
Posts: 2,208
Default

that's awesome man... nice work. That young man owes you a beer or three.
__________________
2000 F250 CCSB GT4294R, 250/100s, Dahl/Fuelab, BTS, PHP tuning, stock 17* pump
1994 F250 SCLB
(sold)
1997 F250 CCSB 2wd (sold)
  #45  
Old 02-21-2018, 05:23 AM
lincolnlocker's Avatar
lincolnlocker lincolnlocker is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Location: central michigan
Posts: 24,406
Default

Quote:
Originally Posted by gnxtc2 View Post
Fixed

The lower 5 pins on the PCM were corroded. Cleaned up the pins/sockets, got a PW reading and the motor started.



Billy T.
gnxtc2@aol.com
Thats good. Are they clean enough to just make it work or did you get it thoroughly so it can stay that way without replacement.

live life full throttle
__________________
00,f350,4x4,cc,drw, under the knife
01 rclb zf6,4x4,srw,ts tunes,bfaf,4"exhaust, 3800lb dd clutch
12,f350,4x4,cclb,srw, rudys/punch it d3lete tunes, donaldson bfaf.
god bless america and the farmer who feeds your fat ass
  #46  
Old 02-21-2018, 05:37 AM
gnxtc2's Avatar
gnxtc2 gnxtc2 is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bergen County, NJ USA
Posts: 2,088
Default

I'm going back today to de-pin the PCM connector and thoroughly clean everything. I did clean the PCM.

Billy T.
gnxtc2@aol.com
__________________
'97 Black F250HD SC, 3.55s, Punisher Trans, PI Converter, Dana 60 RSK w/ V & C SD springs, PIS 175/80s, T500, Cale's tunes, 910s, Smith Bros, ARPs, Fluidampr, IC, E-Fuel, 3" Plenums, CJC Traction blocks, HFHV IDM, T4/BASB, Horton, 268K
- 2016 F350 DRW Ultimate (stock for now )
- 1987 Buick Grand National (Staged)
- 2004 Mercury Marauder
- 1993 Geo Prizm (beater)
  #47  
Old 02-21-2018, 05:40 AM
lincolnlocker's Avatar
lincolnlocker lincolnlocker is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Location: central michigan
Posts: 24,406
Default

Quote:
Originally Posted by gnxtc2 View Post
I'm going back today to de-pin the PCM connector and thoroughly clean everything. I did clean the PCM.

Billy T.
gnxtc2@aol.com
Nice! Good job man! Knew it was electrical. Bad connection or low voltage or both. Good find.

live life full throttle
__________________
00,f350,4x4,cc,drw, under the knife
01 rclb zf6,4x4,srw,ts tunes,bfaf,4"exhaust, 3800lb dd clutch
12,f350,4x4,cclb,srw, rudys/punch it d3lete tunes, donaldson bfaf.
god bless america and the farmer who feeds your fat ass
  #48  
Old 02-21-2018, 06:12 PM
mandkole's Avatar
mandkole mandkole is offline
Major
Member's Gallery
 
Join Date: Jan 2012
Location: Northwest
Posts: 2,208
Default

This was good. As we move forward with maintaining these old trucks, the real battle will become the electrical troubleshooting. We need a home for all of these types of threads/posts in the library-- especially those with good outcomes.
__________________
2000 F250 CCSB GT4294R, 250/100s, Dahl/Fuelab, BTS, PHP tuning, stock 17* pump
1994 F250 SCLB
(sold)
1997 F250 CCSB 2wd (sold)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:37 PM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd