Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 6.4 Aftermarket > MCC / DIY Tuning for 6.4

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-05-2017, 10:20 PM
Highroller54 Highroller54 is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 296
Default Been years since I loaded a tune, need help please.

As some of you guys know my truck has decided it hates the tune I have run forever and my laptop died. So I have a new laptop, downloaded mcc and have a new tune from g-h. I downloaded the tune from the email and it's in a folder.
Can I get a exact "how to" from there on please? I am computer retarded. Lol.
Also can I ****** the old g-h tune from my card? No use having it if it doesn't work I guess. Thank you very much for any help, chad.
  #2  
Old 08-05-2017, 10:39 PM
bigrpowr's Avatar
bigrpowr bigrpowr is offline
<How I Fly
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,980
Default

Quote:
Originally Posted by Highroller54 View Post
As some of you guys know my truck has decided it hates the tune I have run forever and my laptop died. So I have a new laptop, downloaded mcc and have a new tune from g-h. I downloaded the tune from the email and it's in a folder.
Can I get a exact "how to" from there on please? I am computer retarded. Lol.
Also can I ****** the old g-h tune from my card? No use having it if it doesn't work I guess. Thank you very much for any help, chad.
any tune you've ever put on that card will be in the CUSTOM folder. you can copy it and save it for future to your desk top quite easily. as for the new tune, open the CUSTOM folder and drag new files into it. done.
__________________
Tyrant , PIP , Alberta Speed , S P A R T A N and H&S Tuners Available

6.7 5" Custom Cold Air Intakes Available

H&S Motorsports Authorized Retailer

1-800-581-8986

Click the banner below for all things No Limit Diesel
  #3  
Old 08-06-2017, 09:06 PM
Highroller54 Highroller54 is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 296
Default

Well thanks for the help but I can't get my card reader to recognize the card so I updated some drivers and now the mouse pad won't work, I'm done.
  #4  
Old 08-06-2017, 09:55 PM
bigrpowr's Avatar
bigrpowr bigrpowr is offline
<How I Fly
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,980
Default

Quote:
Originally Posted by Highroller54 View Post
Well thanks for the help but I can't get my card reader to recognize the card so I updated some drivers and now the mouse pad won't work, I'm done.
are you using a mac ?
__________________
Tyrant , PIP , Alberta Speed , S P A R T A N and H&S Tuners Available

6.7 5" Custom Cold Air Intakes Available

H&S Motorsports Authorized Retailer

1-800-581-8986

Click the banner below for all things No Limit Diesel
  #5  
Old 08-06-2017, 10:28 PM
T_W6.7's Avatar
T_W6.7 T_W6.7 is offline
Private
Member's Gallery
 
Join Date: Dec 2015
Location: Montana
Posts: 48
Default

i've accidentally locked the mouse pad on my laptop a few times while doing tunes and stuff, figured I messed up the computer and gave it some kind of weird virus, once i found out i locked the mouse pad i felt dumb
__________________
2013 6.7- Midwest Diesel and Auto supplied Turbo and Fueling mods
  #6  
Old 08-07-2017, 12:24 AM
Highroller54 Highroller54 is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 296
Default

Quote:
Originally Posted by bigrpowr View Post
are you using a mac ?
No but it's a couple year old unit that had a fresh install of windows 10 on it. I'll just buy a new one this week. I had hoped to keep this just for my truck and get a new one for the family so I don't run into this again but oh well.
The pad isn't locked it "works" but it doesn't do anything you want it to. Pretty sure someone was getting rid of it for a reason. Lol
  #7  
Old 08-12-2017, 07:40 PM
Highroller54 Highroller54 is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 296
Default

Finally got a new fancy computer today, plugged it in and it's been updating all afternoon lol. Hopefully tomorrow the truck is fixed, fingers crossed!!!
  #8  
Old 08-13-2017, 08:16 PM
Highroller54 Highroller54 is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 296
Default

Good news is I got it loaded, bad news is my trucks still not happy lol. Darn.
Thanks for the help so far!!
  #9  
Old 08-13-2017, 09:18 PM
sootie's Avatar
sootie sootie is offline
General
Member's Gallery
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 10,073
Default

Change your ebp sensor and tube...
__________________
Proud Supporter Of............

Midwest Diesel & Auto...Gear Head Automotive Performance...No Limit Fabrication...Barder Turbo Service...PMF Suspension...
  #10  
Old 08-13-2017, 11:02 PM
Highroller54 Highroller54 is offline
Sergeant
Member's Gallery
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 296
Default

Quote:
Originally Posted by sootie View Post
Change your ebp sensor and tube...
Funny you should say that, I'm not one to just swap parts but that's exactly what my next move is lol. The tube and fitting in the manifold is clean, like way cleaner then it should be but I'll spin a sensor in it.

Koeo is good though, and it most definitely has some drive pressure when it's acting up as the Vgt is being held too "small" I think, makes lots of smoke and high egt's
I need someone else to drive it or watch the scan tool, hard to do all of that at the time it acts up to see if it just drops out somewhere in its range.

Last edited by Highroller54; 08-13-2017 at 11:22 PM.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:15 PM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd