Go Back   PowerStrokeArmy > Power Strokes > 6.0 Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-18-2017, 08:26 PM
bad moose's Avatar
bad moose bad moose is offline
Lieutenant
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Location: Valley Center KS
Posts: 593
Unhappy Fuel pump relay circuit fault

Had a miss today and was going down the highway. Truck started to have a stronger miss, lost power, and died. Coasted to the shoulder and tried restarting a couple of times. Checked for codes and found cyl 5 contribution code and fuel pump relay circuit fault code. Can't remember the code numbers but these are the descriptions. Cleared and tried to restarting a few times and the fuel pump circuit fault code kept coming back. Oil pressure did come up on the dash, and truck would hit but not pick up and run. Towed it to the dealer. I don't have the time or tools right now.

Looked up the code and found the relay was not serviceable but the fuel pum was usually at fault for the code. Anybody run into this before, options?
  #2  
Old 11-19-2017, 08:54 AM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 4,959
Default

Yea, probably the secondary circuit for FP. Any time you get hits while cranking it's more than likely a fueling issue.
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United
  #3  
Old 11-20-2017, 10:23 AM
bad moose's Avatar
bad moose bad moose is offline
Lieutenant
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Location: Valley Center KS
Posts: 593
Default

I bank of injectors. They are saying one failed and was bypassing then took out the rest on that bank....
  #4  
Old 11-20-2017, 11:31 AM
CTC DEEZUL's Avatar
CTC DEEZUL CTC DEEZUL is offline
Colonel
Member's Gallery
 
Join Date: Jun 2011
Location: NWI
Posts: 4,959
Default

Oh you were getting compression back through?

Failed copper, cracked/worn nozzle.
__________________
Teamsters Local 444- Rolling Coal United
  #5  
Old 11-20-2017, 12:23 PM
bad moose's Avatar
bad moose bad moose is offline
Lieutenant
Member's Gallery
 
Join Date: May 2011
Location: Valley Center KS
Posts: 593
Default

I guess after thinking about it they decided it was the fuel pump.....

It ran great before it died. I did have a contribution code on #5 but it would come and go, so I was think it was all on how the fuel was getting to it or not getting to it. JMO
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:32 AM.

 

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

Designed by Military Ltd